Picnic Food Fest

20150719-_DSC1385

Duminica, 19 iulie, a avut loc primul PICNIC FOOD FEST – festivalul mâncării stradale în Moldova. O frumoasă inițiativă a revistei Просто&Вкусно care, judecând după numărul impresionant de vizitatori, s-a bucurat de mare succes.

Blog Epicurian a fost invitat să desfășoare un master-class în cadrul Teatrului Gastronomic, unde am prezentat o rețetă minunată de picnic de vară – Pavlova leneșă sau Eton mess.

Britanicii își revendică această rețetă ca fiind una tradițională de picnic. Se zice că prin anii ’20 ai secolului trecut, la meciul anual de cricket al școlii de băieți din Eton, un labrador s-a așezat peste o prăjitură Pavlova prevăzută pentru picnicul tradițional de după meci. Astfel, ingredientele clasice: frișca, bezeaua și fructele s-au amestecat și au dat naștere delicioasei Pavlova leneșă sau dezordinea Eton (Eton mess)!

Nouă ne-a plăcut atât de tare experiența Teatrului Gastronomic la Picnic Food Fest încât abia așteptăm următoarea ediție a festivalului 🙂 .

Mulțumim revistei Просто&Вкусно pentru invitație și le dorim inspirație pentru  organizarea și altor evenimente gurmande!

Ce ar trebui să aveți prin bucătărie (pentru 10-12 porții):
– 500ml frișcă cu grăsime de 35%
– 1 baston de vanilie
– 2 linguri de zahăr brun
– 2-3 linguri de lichior Grand Marnier (sau oricare alt lichior)
– 500g pomușoare roșii (căpșuni, zmeură, mure, coacăză, afine, etc.)
– 150g bezele
– mentă, migdale pentru decor

Formula magică:
Toate ingredientele trebuie pregătite separat și asamblate în ultimul moment, chiar înainte de servire, în special dacă mergeți la picnic.
Începeți cu fructele. Tăiați-le și amestecați-le cu zahărul, semințele de vanilie și lichiorul. Lăsați-le să macereze cel putin 10-20 de minute la temperatura camerei. Lăsați câteva fructe pentru decor.
Bateți frișca într-un bol. Frișca trebuie neapărat să fie foarte rece. Nu este nevoie să adăugați zahăr, căci fructele și bezelele sunt suficient de dulci.
În ultima clipă, înainte de servire, asamblați ingredientele fie într-un singur platou, de unde toată lumea va mânca cu lingura, fie în cupe separate.
Alternați straturile: mai întâi fructele, apoi frișca bătută în care ați fărâmițat bezelele. Acestea trebuie fărâmițate cât mai neuniform pentru a păstra aspectul rustic al desertului. Apoi iarăși câteva fructe pentru decor și mentă sau migdale pentru aspect. Puteți să mai sfărâmițați încă câteva bezele deasupra.

Un picnic dulce va dorim!

20150719-_DSC140320150719-_DSC140620150719-_DSC141120150719-_DSC141520150719-_DSC1417-Edit

Un gând despre „Picnic Food Fest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.